torsdag 1. september 2011

Brygg #51: Amber ale

Jeg utnytter pappapermisjonen og speidelen til å brygge i dag også. I dag brygges det amber ale.

Garm Amber ale
20 liter, 75 % utbytte

Malt:
4,7 kg maris otter
0,1 kg krystallmalt
0,2 kg mørk krystallmalt
0,2 kg special B

Humle:
30 g centennial 7,5 % FWH
30 g centennial 7,5 % i 15 min
50 g centennial og cascade hop stand ved 80 grader i 30 min (dvs at jeg tilsetter humlen etter å ha kjølt ned vørteren til 80 grader, og stopper kjølingen i 30 min).

Gjær:
WLP001, 1 liter starter iht mrmalty.com

OG(e): 1057
FG(e): 1018 (alt mellom 1016 og 1020 er ok)
IBU: 42
EBC: 31

Innmesk på 53 grader, deretter 75 min på 62 og 20 min 72, og utmesk på 78 grader. Akkurat nå er jeg i gang med første steg på 62 grader, og det virker til at malten er passe grovmalt.

2 kommentarer:

  1. Hvor stort volum kan du maksimalt få ut av speidelen din, ferdig kokt, om du tøyer absolutt alle grenser?

    SvarSlett
  2. Litt usikker, men du kan sikkert etterfylle/skylle til du får 30-32 liter før kok. Om Speidel klarer å koke så stort volum vet jeg ikke, men det bør gå. Da skulle du sitte igjen med rundt 25 liter. OG blir ganske lav da.

    SvarSlett