Gjæren som ble vasket på mandag er klar for et nytt brygg, så i dag brygges det bitter. Målet er et balansert øl med god maltprofil og mye humlearoma. Alkoholprosenten skal bli ganske lav, mellom 4 og 4,5 %. Meskeskjemaet jeg prøver i dag er følgende:
Innmesk: 55 grader
Steg 1: 62 grader i 30 min
Steg 2: 72 grader i 30 min
Utmesk: 78 grader
Garm Bitter
20 liter, 70 % utbytte
Malt:
3,2 kg maris otter
0,4 kg ambermalt
0,3 kg caramalt
0,1 kg krystallmalt
Humle:
30 g EKG 4,5 % i 60 min
25 g EKG 4,5 % i 15 min
35 g EKG ved kokeslutt
Gjær:
wlp013 London ale, slurry fra porter
OG(e): 1044
FG(e): 1012
IBU: 28
EBC: 18
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar