onsdag 8. desember 2010

Brygg #33 Isistelitenbitter

I dag var siste frist for å brygge øl til min svigermors bursdagsfeiring i januar. På planen var en amerikansk pale ale. Ikke lenger etter at meskingen var i gang, kom min kjære samboer plutselig på at bursdagen var flyttet til sommeren, og at hun hadde glemt å si i fra til meg. Siden jeg nettopp har fått en snill am. IPA på kran, var det ikke så interessant for min del å brygge en am. pale ale. En beslutning ble tatt umiddelbart, og nå blir det en ESB i stedet. Denne gangen skal jeg passe bedre på temperaturen!

Garm I-siste-liten-bitter
22 liter
75% utbytte

Malt:
4,2 kg marris otter
0,4 kg hvetemalt
0,3 kg krystallmalt 150 EBC
0,1 kg krystallmalt 40 EBC

Humle:
60 gr challenger 6,1% i 60 min
25 gr  challenger 6,1% i 15 min
20 gr fuggles i 0 min
20 gr target i 0 min

Gjær:
Wyeast 1968 London ESB 1,2dl slurry fra havrestout


OG(e): 1053
OG(m):
FG(e): 1016
IBU: 43
EBC: 19

Er halvveis i kokingen nå. Målte SG før kok til 1053. Dvs 85% utbytte, og ender nok opp på OG 1056-58. Begynner å nærme seg en engelsk IPA. Håper den ikke blir for sterk da. Mesket i 90 min ved 65,5 grader.

-Øyvind

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar