I et ledd for å få datteren vår til å sove skikkelig, og legge seg tidligere, sto vi opp kl 0730 i går. Jeg øynet muligheten for brygging før trening og hoppet i det. Egentlig står havrestout først på listen, men jeg er invitert på hjemmebryggerfest i Tvedestrand i starten av mai, der IPA er temaet, så da ble det brygging av IPA. Til min flaks kom pakken med humle jeg bestilte fra Maltbua på fredag.
Garm Am. IPA
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
5,4 kg maris otter
0,6 kg hvetemalt
0,2 kg krystallmalt
Humle:
40 gr centennial 11,4 % FWH
20 gr 50/50 amarillo 9,4% og centennial 11,4 % i 25 min
20 gr 50/50 amarillo 9,4% og centennial 11,4 % i 15 min
30 gr 50/50 amarillo 9,4% og centennial 11,4 % i 10 min
40 gr 50/50 amarillo 9,4% og centennial 11,4 % i 5 min
100 gr 50/50 amarillo 9,4% og centennial 11,4 % etter start kjøling
Gjær:
Wyeast 1098, slurry fra bitter (#40)
OG(e): 1065
OG(m): 1063
FG(e): 1012
IBU: 75
EBC: 18
Mesket i 60 min ved 65 grader, og skylt med vann 78 grader. Kokte i 70 min. Jeg brukte ca 40 min på skyllingen, som er litt fort, men jeg bommet bare på OG med to poeng. Humlen stjal også en del vørter, så jeg endte kun med 20 liter vørter. Men jeg brukte rekordkort tid på bryggingen, kun fire og en halv time.
Tanken er også å tørrhumle rett på fat, men jeg må finne en god løsning slik at ikke humlen tetter stigerøret. Vi får se hva jeg kommer frem til. Alternativt tørrhumler jeg som vanlig i gjæringsdunken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar