mandag 25. april 2011

Brygg #45: Amerikansk pale ale

På påskens siste dag ble det brygging av en amerikanske pale ale til svigemors bursdagsfest. Målet er en snill og god APA.

Garm APA
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4 kg maris otter
0,3 kg viennamalt
0,17 kg carapils
0,25 kg krystallmalt (150 EBC)
0,15 kg caramalt (31 EBC)

Humle:
20 gr Norther Brewer 9,4 % FWH
30 gr centennial 11, 4 % i 15 min
24 gr centennial og 35 gr amarillo ved kokeslutt

Gjær:
Wyeast 1318 London Ale III, 1,5 liter starter ihht til www.mrmalty.com

OG(e): 1052
OG(m): 1051
FG(e): 1015
IBU: 35
EBC: 18

Mesket i fire timer (gikk på tur tl Kolsåstoppen imens). Starter på 66 grader. Etter koking satt jeg igjen med 22 liter vørter med OG 1051, kun en under målet, så det er bra. Jeg glemte å bruke iris moss (ny rutine må innarbeides), men gjæren jeg har brukt, som er litt uortodosk for amerikansk ale, skal ha gode flokuleringsevner. Det er for øvrig samme gjær som Kinn bryggeri bruker, og han lager visstnok veldig gode amerikanske ales.

Merker at det med disse varme vårdagene blir vanskelig å holde en lav gjæringstemperatur. Håper det ikke for ille likevel.

Nå må jeg begynne å planlegge brygg nummer 50!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar