Det er påske, og da har jeg tid til å få brygget unna litt mot sommeren. I dag brygges det en ny havrestout. Dette har blitt flaggskipet for mitt bryggeri, og er også definitivt min favoritt rett foran IPA. Jeg fikk tilbakemelding fra to dommere om manglende silkefølelse som er så viktig og definerende for havrestout. Derfor har jeg økt mengden havreflak til ett kg, fra 750 gram. Kun 750 gr er stekt i ovnen, på ca 175 grader i 20 minutter. Resten er ubehandlet fra min side, og vil ikke tilføre særlig med smak. Ellers er det meste ganske likt brygget som tok tredjeplass i NM - mørk ale.
Garm Havrestout
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3,5 kg maris otter
1,0 kg havreflak (750gr lett stekt i ovnen på 175 grader i ca 20 min)
0,32 kg roasted barley
0,2 kg svartmalt
0,1 kg sjokolademalt
0,2 kg krystallmalt
0,2 kg mørk krystallmalt
Humle:
35 gr pilgrim 11,2 % FWH
20 gr challenger, 6,1 % i 10 min
Gjær:
Wyeast 1728 Scottish ale, slurry
OG(e): 1056
FG(e): 1018
EBC: 73
IBU: 41
Mesket i en time på 66,5 grader, og kokes i en time.
Jeg er midt i skyllingen nå, og hittil ser det mørk og fint ut. Dufter herlig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar