I slutten av april er det fest for vikingforeningen min, og da skal jeg stille med øl. Målet er to fat. I dag brygges det første ølet til festen, en porter. Dette er videreutvikling av de to forrige porterene (fikk endelig brunmalt fra Maltbua!), med tilsetting av krystallmalt som eneste signifikante endring.
Garm Svartbjor
22 liter, 75% utbytte
Malt:
3,7 kg maris otter
1 kg brunmalt
0,5 kg ambermalt
0,15 kg mørk krystallmalt
0,13 kg krystallmalt
0,1 kg sjokolademalt
Humle:
20 gr target 10,2 % i 60 min
25 gr challenger 6,1 % i 15 min
20 gr challenger 6,1 % i 0 min
Gjær:
Wyeast 1098, slurry fra brown ale
OG: 1058
FG: 1018
EBC: 50
IBU: 26
Mesket i en time ved 66 grader. Håper på litt lav utgjæring, rundt 1016 til 1018 for ordentlig fylde. Tilsatte 5 gr CaCO3 og 3 gr natron i mesken.
Akkurat ferdig med å skylle, og endte på 82 % utbytte, 1055 før kok.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar