Mitt første forsøk på barleywine er nå over et år gammelt, og snart tomt. Kunne være greit å notere litt om ølet for å sammenligne med senere brygg. God unnskyldning til å ta seg et glass en fredags kveld. Flasken jeg spratt i dag er fra den delen som ble lagret på eikespon.
Utseende:
Mørk brun, slipper nesten ikke lys igjennom. Rødskjær når holdt opp mot lyset, klar. En centimeter skum dannes ved helling, faller sammen til en skumring.
Aroma:
Vanilje, svakt karamell.
Smak:
Vanilje, litt alkohol, litt tresmak?!? (ikke nødvendigvis ubehagelig), mye sødme. Mangler litt kompleksitet.
Munnfølelse:
Lav karbonering, fyldig.
Drikkbarhet:
Et ok øl, ikke den smaksopplevelsen og kompleksiteten jeg forventer av en barleywine. Den delen av brygget som ikke ble lagret på eikespon synes jeg faktisk er bedre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar