Jeg benytter med av å være hjemme alene med hund og barn til å brygge i dag. I dag brygges en amerikansk brown ale til bursdagsfesten i september. Ganske standard, med en god del krystallmalt og to fine doser pale og vanlig sjokolademalt.
Garm Am. Brown Ale
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,5 kg maris otter
0,3 kg krystallmalt
0,15 kg pale chocolate malt
0,15 kg chocolate malt
Humle:
20 g columbus 12,9 % i 30 min
30 g cascade 8,6 % i 15 min
50 g amarillo ved kokeslutt
Gjær:
WLP007, slurry (top crop) fra røykporter
OG(e): 1055
OG(m):
FG(e): 1015
IBU: 33
EBC: 49
For at ikke kvelden skal bli for lang, har jeg mesket ved 67 grader i en time, med utmesk på 76 grader i 10 min. Jeg fikk et meskeutbytte på ca 83 %. Nå er kokingen godt i gang, og snart skal første humletilsetning i.
Gøy at du finner tid til å brygge når du er hjemme alene med ungene, men ikke når kona er hjemme. Know the feeling ;-)
SvarSlettFår til brygging med kona hjemme også, men det er litt mer på nåde, føler jeg. Blitt litt greiere nå som datteren min ikke våkner av bryggingen på kvelden :-)
SvarSlett