fredag 10. november 2017

#158 Garm Vestkyst-IPA

Jeg er laaangt på etterskudd med brygging, noe som har resultert i at jeg nå kun har øl på ett fat. Det er jo faktisk litt krise! Så nå gripes sjansene for brygging det øyeblikket de viser seg! I dag brygges det IPA, mye fordi jeg har mange fine hjmlerester fra de to pale alene, og fordi IPA blir raskt drikkeklar. Og så er det jo også latterlig godt!

Garm Vestkyst IPA
22 liter, 75 % utbytte

Malt
5,3 kg Maris otter
0,2 kg caramunich I 90 EBC
0,25 kg sukker 

Humle
30 g mosaic 11,7 % i 60 min
20 g amarillo 8,5 % whirlpool i 20 min
20 g cascade 7,1 % whirlpool i 20 min
20 g centennial 9,4 % whirlpool i 20 min

Gjær
White labs wlp002, 1,2 dl slurry

Koketid: 75 min
OG(e): 1.064
FG(e): 1.012
IBU: 53
EBC: 13

Innmesk 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylte mesken med syv liter vann.

Notater:

Etter brygging: OG 1.062, ca. 21 liter. Beluftet med 1 liter/min i et minutt. Satt til gjæring på 19 °C. 

12.11.17: Økt temperaturen til 20°C. 

14.11.17: Tilsatt 20g cascade, centennial og amarillo tørrhumling. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar