Garm Pale 13
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3,3 kg pale ale malt
0,6 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg Best Caramel Pils, 5 EBC
Humle:
5 g mosaic 12 % i 60 min
7 g mosaic 12 % i 30 min
12 g mosaic 9,7 % 20 min whirlpool
32 g amarillo 6,55 % 20 min whirlpool
12 g mosaic og 32 g amarillo tørrhumle i 10 dager.
Gjær:
White labs wlp002, 1 liter starter
Koketid: 75 min
OG(e): 1.044
FG(e): 1.010
IBU: 32
EBC: 10
Innmesk 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylte mesken med seks liter vann.
Notater:
Etter brygging: Endt opp med 22 liter, OG 1.040. Satt til gjæring ved 19 °C.
29.10.17: Økt temperaturen til 20 °C.
30.10.17: Økt temperaturen til 21 °C. Temperaturføleren hadde falt av dunken, og det ser ut til at ølet holdt ca 21 °C. Satte derfor opp temperaturen.
2.11.17: Tilsatt tørrhumle
14.11.17: Tappet på fat. FG 1.008, 4,2 % abv. Satt i øleskap. Gjæren høstet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar