lørdag 18. november 2017

#159 Nissegodt

Bedre sent enn aldri sies det, og det er vel det jeg håper med årets juleøl også. Planen var å brygge i sommer, men det skar seg da kontrollpanelet på Speidel takket for seg. Derfor har jeg ikke fått det til før i dag. Jeg gikk for en variant med ikke for høy alkoholprosent, rundt 6,5 %., slik at den forhåpentligvis ikke trenger lang modningstid. 

Garm Nissegodt
22 liter, 75 % utbytte

Malt
4,5 kg maris otter
0,3 kg lys krystallmalt 90 EBC
0,2 kg krystallmalt 120 EBC
0,15 kg mørk krystallmalt 275 EBC
0,2 kg lys sjokolademalt 600 EBC
0,1 kg sjokolademalt 1000 EBC
0,5 kg spraymalt
0,25 kg melassesukker

Humle
25 g pacific gem 12 % i 60 min

Gjær
White labs wlp002, 1,7 dl slurry

Koketid: 75 min
OG(e): 1.069
FG(e): 1.020
IBU: 30
EBC: 54

Innmesk 62°C. 62°C i 10 min, 72°C i 40 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylte mesken med seks liter vann.

Notater:

Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.068. Satt til gjæring på 19°C. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar