Garm Svartkyst, svart IPA
22 liter, 75 % utbytte
Malt
5,2 kg Maris otter
0,15 kg svartmalt, 1100 EBC
0,15 kg carafa special III, 1400 EBC
Humle
15 g chinook 12,6 % i 60 min
20 g chinook 12,6 % i 15 min
20 g Simcoe 13 % i 15 min
20 g chinook 12,6 % ved kokeslutt
20 g Simcoe 13 % ved kokeslutt
30 g Simcoe og chinook tørrhumle
Gjær
White labs wlp001, 1 liter enkel starter
Koketid: 75 min
OG(e): 1.059
FG(e): 1.010
IBU: 49
EBC: 60
Innmesk 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylte mesken med seks liter vann.
Notater:
Etter brygging: Endte opp med 21 liter, OG 1.063. Satt til gjæring på 19°C.
27.11.17: Gjæring i gang allerede søndag kveld. Økt temperatur til 20°C mandag kveld.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar