Uansett er det moro at det er såpass interesse for hjemmebrygging. Det er vanskelig å formidle all informasjonen, spesielt når man ikke er i en klasseromsituasjon. Jeg håper og tror at alle som deltok fikk et innblikk i hjemmebryggingens verden, og kanskje vil noen prøve selv.
Her er oppskriftene:
Ung Blonde
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg pilsmalt
0,5 kg münchnermalt, 15 EBC
0,5 kg havremalt
0,4 kg sukker
Humle:
14 g magnum 14,7 % i 60 min
40 g hallertauer mittelfrüh 2,5 % i 0 min
Gjær:
Wyeast 3787 Trappist high gravity, 1,5 liter starter iht mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 90 min
OG(e): 1.059
FG(e): 1.010
IBU: 24
EBC: 8
Gjæres i romtemperatur, rundt 17°C til stormgjæringen er over, flyttes deretter til et varmere rom.
Notater:
Etter brygging: Endte opp med 21 liter OG 1.052.
10.4.14: Tappet på fat med 130g sukker. FG 1.010, 5,5 % abv.
24.4.14: Satt i kjøleskap ved 6°C.
Ung Brun
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,5 kg pale ale malt
0,4 kg pale crystal, 75 EBC
0,3 kg hvetemalt
0,2 kg sjokolademalt, 1175 EBC
Humle:
30 g northern brewer 10,5 % meskehumle
14 g northern brewer 10,5 % i 60 min
27 g northern brewer 10,5 % i 15 min
40 g cascade 7,2 % i 10 min
42 g cascade 7,2 % i 0 min
56 g centennial tørrhumle etter stormgjæring
Gjær:
Wyeast 1056 American ale, 1,3 liter starter iht mrmalty.com
Innmesk: 66°C. 66°C i 60 min. Skylt mesken med ca 20 liter vann.
Koketid: 60 min
OG(e): 1.056
FG(e): 1.015
IBU: 49
EBC: 45
Gjæres i romtemperatur, rundt 17°C til stormgjæringen er over, flyttes deretter til et varmere rom.
Notater:
Etter brygging: Vi fikk veldig dårlig utbytte på grunn av for rask skylling. Kompenserte med 500g maltekstrakt. Endte opp med rundt 24 liter vørter, OG 1.050.
29.3.14: Tilsatt 56g centennial tørrhumle.
10.4.14: Tappet på fat med 114g sukker. FG 1.010, 5,2 % abv.
24.4.14: Satt i kjøleskap ved 6°C.
24.4.14: Satt i kjøleskap ved 6°C.
Soppen, thank you for commenting on my blog..you win the internets. You're featured on my latest post:
SvarSletthttp://noblesquarebrewing.blogspot.com/2014/04/lets-take-kaley-to-bar-for-bock.html