Garm Blonde
22 liter, 75 % utbytte
Malt og sukker:
3 kg pilsenmalt
0,3 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,3 kg viennamalt
0,3 kg havremalt
Humle:
60 g Hallertauer Mittelfrüh 4 % i 60 min
40 g Hallertaruer Mittelfrûh 2 % ved kokeslutt
Gjær:
Wyeast 3787 Trappisk high gravity, 1,1dl slurry i henhold til mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 90 min
OG(e): 1.049
FG(e): 1.010
IBU: 28
EBC: 7
Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Helling av malt i maltrøret i Speidelen. |
OG 1.046 |
Meget lys vørter. |
Speidelen etter brygging. Masse humlerester. |
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.046. Lot vørteren stå i 30 min etter kjøling før jeg tappet over i gjæringskaret.
22.4.14: Økt temperaturen til 19°C.
24.4.14: Satt ølet i romtemperatur.
2.5.14: Tappet på fat. FG 1.003, abv 5,6 %. Veldig lav FG, men den smakte ikke surt eller infisert.. Må følge nøye med. Tilsatte 150g sukker og 10ml isinglass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar