Jeg fikk en pose med røykmalt av en kompis en stund tilbake, som har ventet på det rette øyeblikket. Hver sommer og høst sitter jeg rundt leirbål og tenker at et røykøl nå hadde passet bra. Vel, nå hadde jeg gjær og timingen var perfekt, så et nytt øl er født.
Garm Eld
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,1 kg røykmalt (Weyermann)
1 kg münchnermalt 15 EBC
0,1 kg carafa special III
Humle:
14 g magnum 14,6 % i 60 min
20 g hallertauer mittelfrüh 4,34 % i 5 min
Gjær:
WLP 833, 1,3+2 liter gjærstarter av slurry fra Svart.
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.053
FG(e): 1.014
IBU: 24
EBC: 29
Gjæres ved 9°C i tre uker.
Notater:
Etter brygging: Endte på 21 liter, OG 1.053. Stoppet kjøling på 12°C, tilsatte gjær og plasserte i kjøleskapet på 9°C.
3.4.14: Økt temperaturen til 10°C.
3.4.14: Økt temperaturen til 10°C.
17.4.14: Tappet på fat. FG 1.012, 5,4 % abv. Smaker lovende, men ikke veldig mye røyk. Kanskje kommer det mer frem med kullsyre.
Litt mye bitterhumle for 24 IBU kanskje? ;)
SvarSlettOoops! Rettet opp nå :-)
SvarSlett