Garm Snabeløl
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,3 kg pale ale malt
0,4 kg amber malt
0,2 kg pale crystal malt
0,36 kg torrified wheat (puffet hvete)
0,2 kg sukker
Humle:
25 g magnum 14.7 % i 60 min
50 g east kent goldings, 15 min hop stand/whirlpool
30 g bramling cross, 15 min hop stand/whirlpool
30 g east kent golding tørrhumle
50 g børsmelding cross tørrhumle
Gjær:
Wyeast 1318, slurry (223 mrd, ca 1,5dl)
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 75min
OG(e): 1.058
FG(e): 1.010
IBU: 45
EBC: 21
Gjæres ved 19°C i tre dager, deretter 11 dager i romtemperatur.
Etter brygging: Fikk 21 liter med OG 1.058. Vørteren smakte søtt med en kraftig bitter ettersmak. Måtte høste litt gjær fra rugporteren for å få nok gjær. Hadde ca en desiliter fra påskeporteren, så jeg tok tre-fire skjeer fra toppen av ølet.
13.3.14: Satt i romtemperatur.
14.3.14: Tilsatt 20g EKG og 40g Bramling Cross.
23.3.14: Tappet på fat med 60g sukker. FG 1.012, 6 % abv. Ølet smaker veldig godt, ren gjæringsprofil og en tydelig bitterhet.
23.3.14: Tappet på fat med 60g sukker. FG 1.012, 6 % abv. Ølet smaker veldig godt, ren gjæringsprofil og en tydelig bitterhet.
4.4.14: Første smakeprøve i dag. Den ble veldig god!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar