I dag brygges mitt første 100 % brettanomycesøl. Det vil si at dette ølet skal gjæres med kun brettanomyces bruxellensis. Grunnølet er en saison. Dette blir veldig moro!
Vanligvis benyttes brett til ettergjæring av øl gjæret med vanlig ølgjær, eller en del av gjær- og bakteriekulturen i surøl. Når man benytter brett som eneste gjær, skal den behandles på samme vis som en vanlig saccharomyces cerevisiae. Samme gjærmengde og belufting osv. Brett trenger visstnok noe høyere temperatur, så jeg tenker å bare la den stå i romtemperatur.
Garm Gaardsbrygg
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3 kg pilsmalt
1 kg rugmalt
0,5 kg münchnermalt
0,5 kg hvetemalt
Humle:
50 g saaz 3,5 % i 60 min
25 g saaz 3,5 % i 15 min
25 g saaz ved kokeslutt
Gjær:
Brettanomyces Bruxcellensis, 2 liter starter
OG(e): 1053
FG(e): Så lavt som mulig, forhåpentligvis under 1010
IBU: 25
EBC: 9
Meskeprogram: Innmesk: 52°C, 62°C i 30 min, 67°C i 20 min, 72°C i 20 min, utmesk: 77°C i 20 min
Koketid: 75 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar