Alle ølene jeg har brygget til NM har hatt ganske høy OG og alkoholprosent (mellom 5-6,5 %), så nå er det på tide å brygge et lettere øl. Våren er i anmarsj, så da vil jeg ha et lyst og lett, men likefullt smaksrikt øl til å nyte i vårsolen. Oppskriften er inspirert av mitt forsøk på å klone Deuchars IPA. Humlen er byttet ut med Ahtanum. Jeg har aldri prøvd denne før, men skal være ganske like cascade og amarillo. Dette ølet er et flott utgangspunkt for å prøve en ny humletype.
Garm Vårløsning
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
2,6 kg maris otter
0,5 kg hvetemalt
0,15 kg krystallmalt
Humle:
8 g magnum 14 % i 60 min
20 g ahtanum 5 % i 20 min
20 g ahtanum 5 % i 10 min
20 g ahtanum 5 % i 5 min
40 g ahtanum 5 % ved kokeslutt
Gjær:
Wyeast 1318 London ale III, 1 liter starter ihht mrmaly.com
OG(e): 1034
OG(m): 1038
FG(e):1010
IBU: 30
EBC: 11
Meskeprogram: Innmesk: 62°C, sacc.-rest: 68°C i 75 min, utmesk: 77°C i 20 min
Koketid: 75 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar