Så langt ligger jeg på plan, med brygging av schwarzbier i dag. Denne er også tiltenkt NM, og oppskriften er basert på Jamil Zainasheffs oppskrift.
Garm Schwarzbier
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
2,75 kg lys münchnermalt 15 EBC
1,85 kg pilsmalt
0,18 kg krystallmalt 130 EBC
0,18 kg sjokolademalt
0,09 kg carafa special II
0,07 kg roasted barley
Humle:
45 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 60 min
15 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 20 min
15 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % ved kokeslutt
Gjær:
WLP830 German lager, 1+1,5 liter starter iht mrmalty.com
OG(e): 1053
FG(e): 1011
IBU: 28
EBC: 57
Innmesk på 62°C, meskes ved 67°C i 75 min og utmesk på 77°C i ti min. Kokes i 75 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar