mandag 30. april 2012

Flytting av humleplanter

Humlen som jeg har hatt i blomsterkasse på terrassen har ikke gitt særlig med avling hittil etter tre sesonger. Det er begrenset med sol bak, og klatremulighetene er dårlige. Derfor bestemte jeg meg for å flytte planten i år.

Da jeg gravde den fram, viste det seg at det ikke var noe galt med rotsystemt i hvert fall. Hele kassen var full av røtter, og noen av dem ganske kraftige. Jeg tok frem tre røtter som så vidt hadde begynt å gro årets første spirer, og plantet dem foran huset. Her er det mer sol og litt mer ly for regn. Klatremulighetene er mye bedre. Så gjenstår det å se om humlen trives her. To av røttene (rhizomer) har allerede begynt å spire:

2 kommentarer:

  1. Spennende! Har selv vurdert å plante noen på verandaen her, men det blir jo ikke ideelt.. Hvordan har det funket for deg med blomsterkasser?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det fungerte bra. Kassen min er ganske stor da, kanske 40x70x40cm. Problemet mitt var at den ikke kunne vokse seg særlig høy der, maks 2-2,5 meter. Den kunne lett blitt høyere/lengre. I tillegg tror jeg dreneringen fra kassen ikke var god nok.

      Slett