søndag 8. april 2012

Brygg #66: Havrestout

I dag brygges det havrestout. I går kveld forberedte jeg en gjærstarter på ca en liter. Før jeg gikk i gang med bryggingen, ble gjæren jeg høstet i går tilsatt for å gjøre den klar til gjære havrestouten. Gjæren startet nesten umiddelbart, som bilde viser. Kun væsken og gjæren på toppen skal tilsettes. Det som ligger i bunn er proteiner og død gjær.

Garm Havrestout
22 liter, 75 % utbytte


Malt:
3,65 kg maris otter
0,75 kg havreflak
0,3 kg sjokolademalt
0,2 kg svartmalt
0,2 krystallmalt
0,2 kg special B
0,2 kg carapils
0,15 kg brunmalt

Humle:
30 g chinook 12 % i 60 min
25 g fuggles 5 % i 5 min

Gjær:
Wyeast 1318 London ale III, slurry fra IPA

OG(e): 1057
FG(e): 1015
IBU: 42
EBC: 67

Mesket inn på 50 grader, deretter 45 min ved 65 grader og 20 min på 72 grader. Mesket ut i 10 min ved 77 grader. Ser ut til å ha et utbytte på 74 %, men fikk veldig lite vørter i forhold til vanlig. Jeg koker i 75 minutter som vanlig.

Legger ved noen bilder:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar