tirsdag 6. mars 2012

Brygg #63: California Common

På fredag var jeg innom Bryggselv.no og plukket opp gjær, malt og humle til neste brygg; California common. Gjærstarter ble lagd samme kveld, så i dag er det brygging igjen. Anchor Steam beer er en av madammens favoritter, og jeg synes også dette er et godt øl. Oslo Mikrobryggeri har også en bra variant. Oppskriften min er ikke veldig banebrytene. Jeg har erstattet noe av maris otteren med viennamalt etter inspirasjon fra Jamil Zainasheffs artikkel i Brew Your Own.


Garm California Common
22 liter, 70 % utbytte

Malt:
3,3 kg maris otter
1,2 kg viennamalt
0,1 kg caramalt
0,2 kg krystallmalt
0,1 kg mørk krystallmalt

Humle:
12 g northern brewer 10,5 % i 60 min
35 g  northern brewer 10,5 % i 15 min
35 g  northern brewer 10,5 % ved kokeslutt

Gjær:
WLP810 San Francisco lager, 2 liter starter

OG(e): 1049
FG(e): 1013
IBU: 36
EBC: 20

Mesket på 66 grader i 75 min, utmesk på 77 grader i 10 min. Kokes i 75 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar