søndag 18. mars 2012

Brygg # 64: Am. brown

Litt småsyk, så ingen trening i dag. I tillegg har madammen tatt med sneipen ut av huset, og da er det bare en ting å gjøre; brygge øl! Min forrige brown ale ble meget bra, spesielt mot slutt (er det ikke typisk!). Det eneste jeg savnet var litt mer humle i smak og armoa. Det skal jeg rette på i dag.

Garm Brownoser
70 % utbytte

Malt:
4,5 kg maris otter
0,3 kg carapils
0,3 kg special B
0,25 kg brunmalt
0,2 kg pale chocolate malt
0,1 chocolate malt

Humle:
11 g pacific gem 15 % i 60 min
30 g  pacific gem 15 % i 10 min
30 g  pacific gem 15 % ved kokeslutt
20 g pacific gem tørrhumle i ti dager etter primærgjæring.
Gjær:
Wyeast 1056 American ale, 1,5 liter starter

OG(e): 1054
FG(e): 1012
IBU: 37
EBC: 44

Mesket på 66 grader i 75 min, og kokt i 75 min. Jeg fikk 80 % utbytte etter mesking, og endte med ca 21 liter vørter i gjæringskaret, med OG 1060. Veldig fornøyd med det. Nå må jeg bare håpe at 1056-gjæren gjør jobben sin bra og tar FG til rundt 1012-14.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som en spennende oppskrift. Har selv aldri prøvd Pacific Gem, og bruker hovedsakelig engelske humletyper til de mørkere ølene.
    Hvordan syns du om denne humlen?

    Håper du blir frisk da, slik at du får rørt deg igjen ;)
    http://www.endomondo.com/challenges/3685224

    SvarSlett
  2. Har fått veldig sansen for amerikansk brown ale. Kombinasjonen mørk ale og amerikanske sitrushumler er fantastisk. Eneste efaring jeg har med pacific gem er i fra omvisningen på Ringnes, og det ølet de hadde tørrhumlet med den. Har sittet med en tanke med at den passer perfekt i en am. brown. Nå gjenstår det å se :-)

    Jupp, må ut og trene snart!

    SvarSlett