torsdag 19. januar 2012

Brygg #10: Juleøl

Min første lager, et norsk juleøl som ble brygget i 2009, ble ikke noe særlig, i hvert fall ikke det året. På grunn av mangel på lagringsplass, ble kassen stilt ute i boden. Etter hvert kom vinteren og kulden, og flesteparten av flaskene frøs og knuste. Noen få flasker har overlevd, og i dag åpnet jeg en av dem for å se hvordan ølet hadde utviklet seg på to år. Sannsynligvis har denne flasken også frosset, uten at den har knust.



Ølet er krystallklart og rødt med et off-white skum. Ganske bra med skum når jeg skjenket glasset, men falt også fort sammen. Ingen voldsom armoa, bare et hint av karamell og sjokolade. Mye det samme i smaken; Brød, karamell, sjokolade, mye perling på tungen fra kullsyren. Noe diacetyl. Ingen humle i aroma eller smak, og heller ikke nevneverdig bitter. Munnfølelsen er ganske tynn, mye kullsyre. Et ok øl, på høyde med de fleste kommersielle juleøl, men mangler sødmen og fylden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar