I dag testkjøres Speidelen med brygging av saison. Saison er ypperlig å brygge om sommeren, når temperaturen er for høy til vanlig alegjæring. Saison kan fint gjæres på 25 grader, faktisk opp til 30 grader med enkelte gjærstammer (som wlp565). I tillegg saison en spennende, variert øltype som smaker godt. I dag går jeg for en enkel, lett saison for sensommeren. Jeg har en annen saison mer i stil med Haandbryggeriet Hesjeøl også i tankene.
Malt:
3 kg pilsmalt
0,5 kg münchnermalt
0,5 kg hvetemalt
0,1 kg krystallmalt
Humle:
45 g EKG 4,5 % i 60 min
20 g EKG 4,5 % i 15 min
20 g EKG ved kokeslutt
Gjær:
To rør wlp 565
OG(e): 1054
FG(e): Håper på under 1010, gjerne 1007
IBU: 28
EBC: 18
Jeg har benyttet meg at Speidelens mulighet til stegmesking, og har kjørt et steg på 60 grader i 45 min, og et på 70 grader i 15 min. I tillegg blir det utmesk på 78 grader. Håper dette skal gi meg en meget forgjærbar vørter.
Utrolig spent på resultatet med første Speidelbrygg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar