mandag 28. juni 2010

Ordentlig øleskap / kegerator

Uventede penger har fått bein å gå på! Natt til søndag ble det bestilt utstyr til å forvandle mitt øloppbevaringskjøleskap til en kegerator, eller øleskap. Fire Perlick 525 tappekraner, gjennomganger og et stort drip tray, eller dryppetrau som jeg liker å kalle det.

Perlick har et forward seal-patent som skal fjerne problemet med gjenklistrede tappekraner, og er utført i rustfritt stål. Tappeporno! Selve tappehåndtakene er det ikke særlig mye å skryte av. De er kjipe plasthåndtak, men de fungerer og ser helt greie ut.

Tappekranene skal monteres på kjøleskapsdøren, og får å få ølet igjennom trenger man spesielle gjennomføring, på nynorsk kalt shanks. Ølslangen kobles da på nippelen bak, og kranen foran. Litt selvforklarende, egenlig. For å gjøre øleskapet enda mer komplett, og hindre søl kjøpte jeg også et stort og fint dryppetrau. Det ca 40cm bredt og 35cm høyt, med fem hull til gjennomføringen. Da har jeg nemlig plass til en stoutkran senere :-)

Fra The Chi Company:
4 x Perlick 525SS - $110
4 x Faucet tap handle - $9

Fra Beverage Factory:
4 x 4-1/8" Long shank with nipple assembly - $60,60
16" wide S/S drip tray - 5 shank holes with drain - $151,05

Begge pakkene blir sendt til Jetcarrier, sparer forhåpentligvis litt frakt- og fortollingskostnader på det.
Gleder som en unge til å sette sammen dette. Med litt tavlemaling, slik at jeg kan skrive hvilke øl jeg har på kranene, burde jeg kunne få et stilig øleskap til slutt. Enda bedre hadde det blitt om jeg fikk tak i tappehåndtak som jeg kan montere etiketter på. Følg med for å se hvordan dette ender!

-Øyvind

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar