Garm Rugporter
22 liter, 75 % utbytte
Malt
4 kg maris otter
0,5 kg rugmalt
0,3 kg crystal rye, 190 EBC. Thomas Fawcett
0,2 kg sjokolademalt, 1000 EBC. Crisp
Humle
15 g columbus 15,8 % i 60 min
25 g columbus 15,8 % i 5 min
Gjær
White Labs WLP 005, 1 liter starter
OG(e): 1.052
FG(e): 1.012
IBU: 36
EBC: 45
Mineraltilsetninger
1 ts CaCl2
1/2 ts KOH
Innmesk 62°C. 30 min 62°C, 30 min 72°C og utmesk på 78°C i 10 min. Skylt mesken med 6 liter vann. 75 min koketid.
Notater
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.051. Satt til gjæring på 19°C.
24.6.19: Gjæringen godt i gang i ettermiddag. Hevet temperaturen til 20°C.
4.7.19: Tappet på fat. FG 1.015, 4,8 % abv. Smaker godt fra gjæringskaret, så denne håper jeg blir knallgod med litt lagring og kullsyre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar