mandag 24. juni 2019

#177 Garm Rugporter

På lørdag ble forrige brygg tappet på fat og satt i øleskapet for karbonering. Det betydde ledig kapasitet i gjæringskapet, og en ny tur til Bryggselv. Jeg kjøpte inn til en rugporter. Målet er et mørkt øl som kan passe til svi....grillet kjøtt. Jeg har brygget noen rugportere nå, og synes de blir veldig gode, derfor falt valget på det.

Garm Rugporter
22 liter, 75 % utbytte

Malt
4 kg maris otter
0,5 kg rugmalt
0,3 kg crystal rye, 190 EBC. Thomas Fawcett
0,2 kg sjokolademalt, 1000 EBC. Crisp

Humle
15 g columbus 15,8 % i 60 min
25 g columbus 15,8 % i 5 min

Gjær
White Labs WLP 005, 1 liter starter

OG(e): 1.052
FG(e): 1.012
IBU: 36
EBC: 45

Mineraltilsetninger
1 ts  CaCl2
1/2 ts KOH

Innmesk 62°C. 30 min 62°C, 30 min 72°C og utmesk på 78°C i 10 min. Skylt mesken med 6 liter vann. 75 min koketid.

Notater

Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.051. Satt til gjæring på 19°C.

24.6.19: Gjæringen godt i gang i ettermiddag. Hevet temperaturen til 20°C.

4.7.19: Tappet på fat. FG 1.015, 4,8 % abv. Smaker godt fra gjæringskaret, så denne håper jeg blir knallgod med litt lagring og kullsyre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar