søndag 9. juni 2019

#176 Slåtteøl II

Ny helg, nytt brygg. Nå brygges det for sommeren, og saison er en favoritt i sommervarmen (krysser fingre for at vi får noen dager med sol!). 

Garm Slåtteøl II
22 liter, 75 % utbytte

Malt
3 kg Best pilsnermalt
1 kg rugmalt
0,5 kg havremalt
0,5 kg hvetemalt
0,1 kg Krystallnatt 162 EBC

Humle
20 g target 9 % i 60 min
15 g tettnang 3,5 % i 15 min
15 g saaz 3 % i 15 min
20 g tettnang 3,5 % ved koleslutt
20 g saaz 3 % ved koleslutt

Gjær
White labs wlp 565 saison I, 1 liter starter

OG(e): 1.054
FG(e): 1.008
IBU: 24
EBC: 11

Mineraltilsetninger
1 ts  CaCl2

Innmesk 62°C. 30 min 62°C, 10 min 72°C og utmesk på 78°C i 10 min. Skylt mesken med 9 liter vann. 75 min koketid. 

Notater

Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.050. Satt til gjæring på 19°C. Skal gradvis økes til 30°C. 



9.6.19: Tegn til gjæring rundt kl. 12. Gradvis økt temperaturen opp til 23°C. 

10.6.19: Økt gradvis til 26°C. 

11.6.19: Økt til 29°C. Gjæringen har begynt å avta.

12.6.19: Skrudd av temperaturkontrollern for å la ølet sakte synke i temperatur. Antatt ca. 20°C i rommet.

22.6.19: Tappet på fat. FG 1.010, 5,3 % abv. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar