Garm Slåtteøl II
22 liter, 75 % utbytte
Malt
3 kg Best pilsnermalt
1 kg rugmalt
0,5 kg havremalt
0,5 kg hvetemalt
0,1 kg Krystallnatt 162 EBC
Humle
20 g target 9 % i 60 min
15 g tettnang 3,5 % i 15 min
15 g saaz 3 % i 15 min
20 g tettnang 3,5 % ved koleslutt
20 g saaz 3 % ved koleslutt
Gjær
White labs wlp 565 saison I, 1 liter starter
OG(e): 1.054
FG(e): 1.008
IBU: 24
EBC: 11
Mineraltilsetninger
1 ts CaCl2
Innmesk 62°C. 30 min 62°C, 10 min 72°C og utmesk på 78°C i 10 min. Skylt mesken med 9 liter vann. 75 min koketid.
Notater
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.050. Satt til gjæring på 19°C. Skal gradvis økes til 30°C.
9.6.19: Tegn til gjæring rundt kl. 12. Gradvis økt temperaturen opp til 23°C.
10.6.19: Økt gradvis til 26°C.
11.6.19: Økt til 29°C. Gjæringen har begynt å avta.
12.6.19: Skrudd av temperaturkontrollern for å la ølet sakte synke i temperatur. Antatt ca. 20°C i rommet.
22.6.19: Tappet på fat. FG 1.010, 5,3 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar