Garm Reste-IPA
22 liter, 75 % utbytte
Malt
5 kg maris otter
0,5 kg hvetemalt
Humle
16 g columbus 15 % i mesken
14 g chinook 11,7 % i mesken
15 g columbus 15 % i 60 min
30 g cascade 5,7 % i 15 min
30 centennial 9,7 % i 15 min
25 g cascade 5,7 % i 5 min
25 g centennial 9,7 % i 5 min
10 g amarillo 9,1 % i 5 min
20 g columbus 15 % ved koleslutt
20 g chinook 11,7 % ved koleslutt
20 g cascade 5,7 % ved koleslutt
Tørrhumles etter innfall og tilgjengelig humle etter stormgjæring.
Gjær
Safale US-05, en pakke rehydrert i kokt og avkjølt vann.
OG(e): 1.059
FG(e): 1.010
IBU: 69
EBC: 10
Innmesk på 62°C, 30 min på 62°C og 30 min på 72°C. Utmesk på 78°C i 10 min.
Notater
Etter brygging: Endte på 22 liter, OG 1.058, noe jeg er meget fornøyd med. Vørteren smakte godt. Nå skal gjæren få gjøre sitt. Starter på 18°C, og skrur opp etter hvert som gjæren kommer i gang.
2.6.19: Gjæring i gang søndag kveld (bobler i vannlåsen)
3.6.19: Økt temperaturen til 19°C.
4.6.19: Økt temperaturen til 20°C.
5.6.19: Økt temperaturen til 21°C.
6.619: Tilsatt 23 g centennial og 29 g cascade tørrhumle.
14.6.19: Tappet på fat. FG 1.010, 5,3 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar