lørdag 21. april 2018

#164 Pale 1344

I dag åpnes utebryggesesongen, med brygging av en amerikansk pale ale. Oppskriften skal være en kloning av Firestone Walker Pale 31, uten at kloning er målet mitt. Jeg brygget samme øl før jul og den falt i smak.

Garm Pale 1344, APA
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
3,3 kg Best Pale ale malt
0,6 kg münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg caramel pils

Humle:
7 g chinook 11,7 % i 60 min
8 g chinook 11,7 % i 30 min
24 g cascade 7,1 % whirlpool 20 min
24 g centennial 9,4 % whirlpool i 20 min
24 g cascade tørrhumle i 7 dager
24 g centennial tørrhumle i 7 dager

Gjær:
White Labs wlp002, en pakke. 

OG(e): 1.044
FG(e): 1.010
IBU: 34
EBC: 10

Innmesk 62°C. 30 min på 62°C, 30 min 72°C. Utmesk 10 min på 78°C. Mesken skylt med seks liter vann (78°C). Koketid 75 min.

Notater:°C.

Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.046. Satt til gjæring på 18

22.4.18: Første tegn på gjæring (aktivitet i gjærlås) etter ca. 22 timer.

23.4.18: Økt temperaturen til 19°C.

24.4.18: Økt temperaturen til 20°C.

28.4.18: Tilsatt 24 g centennial og cascade tørrhumle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar