søndag 4. mars 2018

#163 Tsjekkisk Mørk Lager

I går ble det brygging av en lager. Jeg kom over en artikkel på Facebook om tsjekkisk mørk lager, og det var alt jeg trengte av inspirasjon. Slik jeg oppfatter det, er tsjekkisk mørk lager den tsjekkiske varianten av schwarzbier; pils med farge fra mørk malt, men med lite smaksbidrag. 

Garm Tsjekkisk Mørk Lager
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
2,4 kg pilsmalt
1,6 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,6 kg caramunich I, 90 EBC
0,15 kg carafa special III, 1400 ENC

Humle:
45 g Saaz 5 % i 60 min
30 g Saaz 5 % i 5min

Gjær:
White Labs wlp800, 1+3 liter starter

OG(e): 1.050
FG(e): 1:010
IBU: 24
EBC: 45

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C. Skylt med 6 liter vann. 
Koketid: 75 min

Notater:

Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.050, helt etter planen! Ølet er satt til gjæring på 9°C. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar