mandag 30. april 2018

#165 Overtrykk II

Utesesongen er i gang, og det er bare utnytte mens man kan. På lørdag brygget jeg en california common (Steam beer), samme oppskrift som i fjor. Eneste forskjellen er at jeg brukte tørrgjær. Bryggebutikken var tomme for wlp810, men til alt hell finnes nå CC-gjæren som tørrgjær. Det visste ikke jeg fra før av, så det var en gledelig overraskelse i butikken.

Garm Overtrykk, California Common
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4,2 kg Best pale alemalt
0,3 kg caramunich I (hadde ikke pale ale malt)
0,2 kg krystallmalt 150 EBC
0,08 pale chocolate malt 600 EBC

Humle:
15 g northern brewer 10,4 % i 60 min
30 g northern brewer 10,4 % i 15 min
30 g northern brewer 10,4 % ved kokeslutt

Gjær:
Mangrove Jacks Californian Lager M54, to poser rehydrert i kokt og avkjølt vann

OG(e): 1.049
FG(e): 1.012
IBU: 37
EBC: 25

Innmesk 62°C. 30 min på 62°C, 30 min 72°C. Utmesk 10 min på 78°C. Mesken skylt med seks liter vann (78°C). Koketid 75 min.

Notater:

Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.052. Satt til gjæring på 15°C.

30.4.18: Økt temperaturen til 16°C.

1.5.18: Økt temperaturen til 17°C.

2.5.18: Økt temperaturen til 18°C.

12.5.18: Tappet på fat. FG 1.012, 5,2 % abv. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar