onsdag 18. oktober 2017

#156 Pale 31.1

Så jeg skulle brygge til jul i september, men da jeg endelig fikk tatt frem bryggeutstyret viste det seg at kontrollpanelet på Speidelen hadde tatt kvelden. Etter en god dose banning var det bare å innse at det ikke ble noe brygging den dagen. Heldigvis ga Bryggselv.no meg en fin pris på et nytt kontrollpanel og passende temperaturføler. Endelig er jeg klar for brygging igjen.

Men før jeg kan brygge juleøl, må jeg brygge to øl til en fest. Ønsket var pale ale, og siden jeg må brygge to for å få nok, slo det meg at jeg kan lage to varianter. Samme maltbase, men forskjellig humler. Første utgave er basert på Firestone Walkers Pale 31-oppskrift fra "The Brewing Network -Can You Brew It"-podcasten.

Garm Pale 31.1
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
3,3 kg pale ale malt
0,6 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg Best Caramel Pils, 5 EBC

Humle:
5 g chinook 12 % i 60 min
7 g chinook 12 % i 30 min
24 g centennial 9,7 % 20 min whirlpool
24 g cascade 6,55 % 20 min whirlpool

24 g cascade og 24 g centennial tørrhumle i 10 dager

Gjær:
White labs wlp002, 1 liter starter

Koketid: 75 min
OG(e): 1.044
FG(e): 1.010
IBU: 30
EBC: 10

Innmesk 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylte mesken med seks liter vann.

Notater:


Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.042. Satt til gjæring ved 19 °C.

20.10.17: Økt temperaturen til 20 °C.

22.10.17: Tilsatt tørrhumle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar