onsdag 26. juli 2017

#155 Svart Hav

Jeg hadde gledet meg stort til å se på Celtic - Rosenborg BK i dag, men siden Celtic er teite og ikke selger rettighetene til kampen, sitter jeg nå på terrassen og hører på NRK Sport og skriver dette. Samtidig holder jeg på å kjøle ned vørter til en porter (og vanner hagen).

Garm Svart Hav, porter
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4 kg maris otter
0,5 kg amber malt
0,15 kg mørk krystallmalt, 275 EBC
0,2 kg sjokolademalt
0,15 svartmalt

Humle:
15 g pacific gem, 13,2 % i 60 min
50 g pacific gem 13,2 % i 5 min

Gjær:
White labs wlp002, ca. 1 dl slurry fra #154.

Koketid: 75 min
OG(e): 1.052
FG(e): 1.011
IBU: 38
EBC: 66

Innmesk 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylte mesken med seks liter vann.

Notater:

Etter brygging: Endte opp med 22 liter vørter, OG 1.051. Tilsatt oksygen og gjær og satt til gjæring på 19
°C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar