Garm Overtrykk, california common
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,2 kg maris otter
0,3 kg pale crystal
0,2 kg krystallmalt
0,08 kg pale chocolate
Humle:
40 g northern brew 10,4 % i 60 min
40 g northern brew 10,4 % i 15 min
30 g northern brew 10,4 % ved kokeslutt
Gjær:
White labs wlp 810 San Francisco Lager, to pakker i 2,5 liter starter
Koketid: 75 min
OG(e): 1.050
FG(e): 1.012
IBU: 39
EBC: 25
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Spesialmaltene; pale crystal, krystallmalt og pale chocolate |
Enkelt og klassisk humleskjema. |
Kalibrering av Brewometer etter skifte av batteri |
Notater:
Etter brygging: Endte opp med 21 liter i gæringskaret, OG 1.050. Starter gjæringen på 15°C. Brewometeren er selvsagt oppi ølet, lenke til logg er her:
4.5.17: Tappet på fat. FG 1.014, 4,7 % abv. Ølet ble kjølt rolig ned til 4°C etter endt gjæring, og holdt der i omtrent en uke. Ristet inn CO2 og satt rett i øleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar