Men jeg kunne ikke la sjansen til å brygge gå fra meg, og heldigvis hadde jeg et glass med gjærslurry fra havrestouten, wlp 013. Og mai er jo mildmåneden. Derfor brygger jeg en engelsk mild i dag i stedet.
Garm Mild
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
2,5 kg maris otter
0,5 kg flaket bygg
0,15 kg pale crystal malt 70 EBC
0,15 kg mørk krystallmalt 275 EBC
0,12 kg pale chocolate malt 600 EBC
0,12 kg svartmalt 1450 EBC
Humle:
13 g northern brewer 10,4 % i 60 min
Gjær:
White labs wlp013 London Ale, ca. 1,5 dl slurry fra brygg #146
Koketid: 75 min
OG(e): 1.035
FG(e): 1.010
IBU: 18
EBC: 48
Innmesk: 68°C. 68°C i 60. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Utebrygging er ikke så dumt. Mulig naboene reagerer på at jeg vanner plenen 1.april. |
Deilig engelsk malt |
Gjæren som ble høstet 22.januar våknet raskt til liv igjen da den kom ut i romtemperatur. |
OG 1.035. |
Notater
Etter brygging: For andre gang på rad traff jeg målene, OG 1.035 og 22 liter vørter. Jeg oksygenerte med ren oksygen i et minutt med 1 liter/min. Tilsatte også Clarex som vanlig. Ølen står nå til gjæring på 20°C.
4.4.17: Økt temperaturen til 21°C.
5.4.17: Økt temperaturen til 22°C.
12.4.17: Tappet på fat med 30 g sukker. FG 1.008, 3,5 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar