lørdag 13. mai 2017

#151 Blond

Jeg er kanskje litt optimistisk som gleder meg til varmesommerdager, men jeg har brygget sommerølet som skal passe perfekt på slike dager. Dette ølet har jeg brygget før, og fått veldig gode tilbakemeldinger på. Jeg gjorde (selvsagt) en bitteliten endring, ved å legge til 100 g aromatic malt. Aromatic malt gir en mer kompleks maltsmak og -aroma til ølet. Den lille mengden jeg brukte har neppe stor innvirkning på ølet.

Malt:
3 kg pilsenmalt
0,6 kg viennamalt
0,1 kg aromatic malt
0,35 kg havreflak
0,5 kg sukker

Humle:
60 g hallertauer mittelfrüh, 4,5 % i 60 min
40 g hallertau mittelfrüh 4,5 ved kokeslutt

Gjær:
WLP 570 Belgian Golden Ale

Koketid: 90 minOG(e): 1.051FG(e): 1.008IBU: 31EBC: 7

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Notater:

Etter brygging: Endte på 22 liter, OG 1.050. Ølet står til gjæring på 18°C. Gjæringsforløpet kan følges her.

13.5.17: Gjæringen en godt i gang, så da økes temperaturen til 19°C. SG ca. 1.038.

14.5.17: Økt temperaturen til 20°C. SG ca. 1.032.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar