fredag 17. april 2015

#122 Restebrun

Bitteren er klar til tapping på fat, og jeg har litt malt og humle som bør brukes snart. Da passer det jo bra med litt brygging. Humlemengdene er basert på det jeg hadde igjen av amerikanske humle i fryseren.

Garm Restebrun
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4,5 kg pale ale malt (Bestmalz)
0,2 kg lys münchnermalt
0,4 kg pale crystal 70 EBC
0,3 kg carafa III special

Humle:
16 g chinook 11,2 % i 45 min (skulle vært 30 min, men hjernen tok en siesta er øyeblikk)
40 g cascade 6,7 % i 15 min
30 g amarillo whirlpool ved kokeslutt
40 g centennial tørrhumle

Gjær:
White Labs wlp005,1,2 dl slurry fra #121 Bitter. 

Innmesk: 62 °C. 62 °C i 30 min og 72 °C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Tilsatt 1 ts med CaSO4 og 1/2 ts KCl til mesken. 

Koketid: 75 min
OG(e): 1.056
FG(e): 1.015
IBU: 37
EBC: 53

Gjærer ved 19°C i tre dager, øker til 21°C over to dager og setter i romtemperatur etter det.

Notater:
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.056. Blinkskudd, med andre ord. Høstet 1,2 dl kompakt gjær fra #121 Bitter.

19.4.15: Økt temperatur til 20 °C. 

20.4.15: Økt temperatur til 21 °C på morgenen. Tatt inn i romtemperatur på kvelden, og tilsatt 40 g centennial. SG 1.024.

29.4.15: Tappet på fat. FG 1.010, 6 % abv. Satt rett i øleskapet med 1.2 barns trykk, 10 °C. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar