Garm Bitter
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3 kg Maris otter
0,5 kg flaket bygg
0,3 kg krystallmalt 120EBC
Humle
15 g challenger 5,8 % FWH
30 g challenger 5,8 % i 15 min
20 g challenger 5,8 % whirlpool 15 min
20 g fuggles 4 % whirlpool 15 min
25 g fuggles tørrhumle
Gjær:
White Labs wlp005, 1 liter starter iht mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 69°C i 60 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Tilsatt 1,5 ts med CaSO4 til mesken.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.037
FG(e): 1.011
IBU: 28
EBC: 22
Gjærer ved 19°C i tre dager, øker til 21°C over to dager og setter i romtemperatur etter det.
Notater:
Etter brygging: Endte på 22 liter, OG 1.042. Kjølt ned til 19°C, ristet godt og tilsatt gjær.
6.4.15: Økte gjæringstemperaturen til 20°C på morningen og til 21°C på kvelden.
6.4.15: Økte gjæringstemperaturen til 20°C på morningen og til 21°C på kvelden.
17.4.15: Tappet på fat med 30 g sukker. FG 1.010, 4,2 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar