fredag 19. september 2014

#115 Ond Tvilling

Mens resten av blankvåpenmiljøet har begynt å samle seg på Kløfta for episk strid og røverhistorier, er jeg hjemme og brygger (skal opp og denge i morgen, så det går bra!). I dag brygges det en amerikansk amber ale, vestkyststil. Oppskriften er basert på Jamil Zainasheff og Heretics Evil Twin. Jeg har justert ned OG, slik at det passer mitt oppsett. Det gir meg en estimert alkoholprosent på rundt 5,5 % og det er mer enn nok.

Garm Ond Tvilling
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4 kg pale ale malt
0,5 kg münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg victory malt, 55 EBC
0,45 kg pale crystal malt, 75 EBC
0,2 kg mørk krystallmalt
0,1 kg pale chocolate malt, 905 EBC

Humle:
14 g centennial 10,2 % i 20 min
14 g amarillo 8,8 % i 20 min
28 g centennial 10,2 % i 10 min
28 g amarillo 8,8 % i 10 min
28 g centennial 10,2 % ved kokeslutt
28 g amarillo 8,8 % i 20 ved kokeslutt


Gjær:
Wyeast 1056 American ale, 1,3 dl slurry

Innmesk: 52°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Koketid: 75 min
OG(e): 1.056
FG(e): 1.015
IBU: 51
EBC: 37

Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.

Notater:
Etter brygging: Endte på 23 liter, OG 1.056. 
23.9.14: Økt temperaturen til 19°C. 
24.9.14: Økt temperaturen til 20°C
25.9.14: Satt inn i romtemperatur. SG 1.014.
6.10.14: Tappet på fat med 97g sukker. FG 1.014, 5,5 % abv. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar