Garm Ond Tvilling
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg pale ale malt
0,5 kg münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg victory malt, 55 EBC
0,45 kg pale crystal malt, 75 EBC
0,2 kg mørk krystallmalt
0,1 kg pale chocolate malt, 905 EBC
Humle:
14 g centennial 10,2 % i 20 min
14 g amarillo 8,8 % i 20 min
28 g centennial 10,2 % i 10 min
28 g amarillo 8,8 % i 10 min
28 g centennial 10,2 % ved kokeslutt
28 g amarillo 8,8 % i 20 ved kokeslutt
Gjær:
Wyeast 1056 American ale, 1,3 dl slurry
Innmesk: 52°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.056
FG(e): 1.015
IBU: 51
EBC: 37
Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Notater:
Etter brygging: Endte på 23 liter, OG 1.056.
23.9.14: Økt temperaturen til 19°C.
24.9.14: Økt temperaturen til 20°C.
25.9.14: Satt inn i romtemperatur. SG 1.014.
6.10.14: Tappet på fat med 97g sukker. FG 1.014, 5,5 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar