søndag 9. oktober 2011

Brygg # 54: Brown ale

Siste dag i pappapermisjonen brukes til å brygge øl med det jeg har av rester av basismalt. Målet er en amerikansk brown ale.

Garm Am. brown ale
20 liter, 70 % utbytte 

Malt
2,7 kg pilsmalt
1,12 kg maris otter
0,5 kg mørk munchnermalt
0,27 kg viennamalt
0,25 kg brunmalt
0,3 kg caramalt
0,15 kg mørk krystallmalt
0,2 kg pale choclate malt

Humle

10 g simcoe 12,2 % i 60 min
20 g simcoe 12,2 % i 15 min
20 g centennial og cascade ved kokeslutt

Gjær
wlp013, slurry fra bitter

OG(e): 1058
FG(e): 1014
IBU: 29
EBC: 38

Jeg har mesket i 90 minutter på 67 grader for å se om lang mesketid øker utbytte på speidelen. Foreløpig måling etter mesking tilsier at jeg har et meskeutbytte på 87 %, men erfaring tilsier at disse målingene alltid er for høye. Jeg må vente til vørteren har kjølt seg ned for å finne riktig SG før kok
Siden det er så mye pilsmalt i oppskriften, koker jeg i 90 minutter for å fjerne DMS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar