lørdag 9. mars 2019

#172 Bitter 'n Cross

Jeg er ikke like flink til å brygge ofte og holde et lager med øl slik som før. Derfor hadde jeg plutselig bare to øl på tapp, og panikken begynte å ta meg. Heldigvis er jeg rutinert, og vet hva man kan brygge i slike stunder. Valget falt på en engelsk bitter, slik det ofte gjør. Jeg har lenge ønsket å prøve humlen bramling cross, men ikke fått gjort det. Før nå.

Garm Bitter 'n Cross
22 liter, 75 % utbytte

Malt
3, 5 kg Crisp maris otter
0,5 kg flaket bygg
0,3 kg TF krystallmalt, 150 EBC

Humle
25 g bramling cross 6 % i 60 min
30 g bramling cross 6 % i 15 min
30 g bramling cross 6 % ved kokeslutt

Ca. 10 g bramling cross tørrhumle i 7 dager, tilsatt etter stormgjæring

Gjær
White labs WLP013, ett rør.

OG(e): 1.046FG(e): 1.012IBU: 29EBC: 17

Innmesk: 62 °C. 10 min på 62°C, 30 min 72°C. Utmesk 10 min på 78°C. Mesken skylt med seks liter vann (78°C). Koketid 75 min.

Notater

Etter brygging: Endte på 22 liter, OG 1.044. Satt til gjæring på 19°C.

22.2.19: Økt temperatur til 20°C.

23.2.19: Økt temperatur til 21°C.

25.2.19: Tilsatt tørrhumle.

8.3.19: Tappet på fat. FG 1.014, 4 % abv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar