Garm Nissegodt, Old ale
22 liter, 75 % utbytte
Malt
4,4 kg maris otter
0,4 kg amber malt
0,2 kg pale crystal malt, 75 EBC
0,2 kg krystallmalt, 120 EBC
0,1 kg mørk krystallmalt, 275 EBC
0,5 kg maltekstrakt
0,25 kg Billingtons Molasses
Humle
40 g target 9 % i 60 min
25 g fuggles 5 % i 5 min
Gjær
White Labs wlp013, 3 liter starter
OG(e): 1.068
FG(e): 1.015
IBU: 42
EBC: 34
Innmesk: 62 °C |0 min på 62°C, 40 min 72°C. Utmesk 10 min på 78°C. Mesken skylt med seks liter vann (78°C). Koketid 75 min.
Notater
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.064. Litt lavere enn forventer, men innafor. Oksygentanken min var tom, så det ble tilsetting på gamlemåten. Litt kjipt at det skulle skje akkurat på dette ølet, med høy OG. Krysser fingre for at det går bra. Satt til gjæring på 19°C.
23.10.18: Tappet på fat. FG 1.017, 6,2 % abv. Smaken er lovende!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar