søndag 8. juli 2018

#168 Porter

Det har blitt brygget mye lyst øl i det siste, så nå følte jeg det var på tide å brygge noe mørkt. Valget falt på en engelsk porter.

Malt
4 kg maris otter
0,3 kg brun malt
0,2 kg krystallmalt
0,2 kg sjokolademalt
0,1 kg pale chocolate malt

Humle
20 g target 11,5 % i 60 min
25  east kent goldings 5,1 % i 5 min

Gjær
White labs wlp023 Burton ale, 1,5 liter starter

OG(e): 1.051
FG(e): 1.010
IBU: 30
EBC: 53

Innmesk: 62 °C 30 min på 62°C, 30 min 72°C. Utmesk 10 min på 78°C. Mesken skylt med seks liter vann (78°C). Koketid 75 min.

Notater

Etter brygging: OG 1.050, 22 liter. Tilsatt 1l/min okysgen i 1 min. Satt til gjæring på 19°C.

9.7.18: Økt temperaturen til 20°C.

10.7.18: Økt temperaturen til 21°C.

30.7.18: Tappet på fat. FG 1.010, 5,2 % abv. Satt til modning i kjøleskap på 4°C. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar