lørdag 17. september 2016

#144 Bitter

Uten å ha studert loggen min nøye, så tror jeg bitter er på topp tre av mest brygget ølstil av meg. Kanskje helt på topp, til og med. Ingen store endringer på dagens oppskrift fra tidligere brygg.

Garm Bitter
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
3 kg pale ale malt
0,5 kg flaket bygg
0,3 kg caramunich 1 90 EBC
0,1 kg mørk krystallmalt 275 EBC

Humle:
25 g EKG 6,5 % i 60 min
30 g EKG 6,5 % i 15 min
30 g EKG 6,5 % ved kokeslutt

15 g EKG tørrhumle

Gjær:
White labs wlp005 British ale, 1 liter starter

Koketid: 75 min
OG(e): 1.041
FG(e): 1.012
IBU: 33
EBC: 18

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Notater


Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.038. Satt til gjæring på 19°C.

18.9.16: Gjæringen godt i gang etter ca. 18 timer. Økt temperaturen til 20°C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar