onsdag 30. desember 2015

#133 Ugrei Bror

Inspirert av Jamils Evil Twin, som jeg har brygget en gang før, brygger jeg i dag en mildere variant med en del justeringer; Ugrei Bror (håper den ikke tar etter navnet sitt, så klart). 

Garm Ugrei Bror, amber ale
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4 kg pale ale malt
0,2 kg amber ale
0,4 kg krystallmalt 162 EBC
0,2 kg mørk krystallmalt 275 EBC

0,1 pale chocolate malt 600 EBC

Humle:
25 g simcoe 12,9 % i 15 min
30 g columbus 15,8 % i 10 min
30 g columbus 15,8 i 5 min
40 g columbus 15,8 % ved kokeslutt

Gjær:
White labs wlp090 San Diego Super yeast, 1,5 liter starter¨¨

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med syv liter vann.

Koketid: 75 min

OG(e): 1.050
FG(e): 1.015
IBU: 50
EBC: 38


Notater:

Etter brygging: Endte på 20 liter med OG 1.050. Fornøyd med det. Men jeg lurer på om vekten min har spilt meg et puss. For etter å ha tilsatt to ganger 30 g columbus på 10 og 5 minutter, var det bare 20 g igjen i posen. Nuvel...

1.1.16: Økt temperaturen til 19°C. 

3.1.16: Økt temperaturen til 20°C. 

9.1.16: Satt inn i romtemperatur (rundt 18°C). SG 1.012. Smaken er lovende.

16.1.16: Tappet på fat. FG 1.011, 5,1 % abv. Satt i øleskapet, ca 8°C. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar