Garm Ugrei Bror, amber ale
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg pale ale malt
0,2 kg amber ale
0,4 kg krystallmalt 162 EBC
0,2 kg mørk krystallmalt 275 EBC
0,1 pale chocolate malt 600 EBC
Humle:
25 g simcoe 12,9 % i 15 min
30 g columbus 15,8 % i 10 min
30 g columbus 15,8 i 5 min
40 g columbus 15,8 % ved kokeslutt
Gjær:
White labs wlp090 San Diego Super yeast, 1,5 liter starter¨¨
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med syv liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.050
FG(e): 1.015
IBU: 50
EBC: 38
Notater:
Etter brygging: Endte på 20 liter med OG 1.050. Fornøyd med det. Men jeg lurer på om vekten min har spilt meg et puss. For etter å ha tilsatt to ganger 30 g columbus på 10 og 5 minutter, var det bare 20 g igjen i posen. Nuvel...
1.1.16: Økt temperaturen til 19°C.
3.1.16: Økt temperaturen til 20°C.
9.1.16: Satt inn i romtemperatur (rundt 18°C). SG 1.012. Smaken er lovende.
9.1.16: Satt inn i romtemperatur (rundt 18°C). SG 1.012. Smaken er lovende.
16.1.16: Tappet på fat. FG 1.011, 5,1 % abv. Satt i øleskapet, ca 8°C.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar