Deilig humle |
Garm Brunst, amerikansk brown ale
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg pale ale malt
0,5 kg hvetemalt
0,5 kg pale crystal malt, 75 EBC
0,1 kg svartmalt 1450 EBC
0,1 kg carafa special III 1100 EBC
Humle:
10 g Northern Brewer, mash hop
35 g simcoe 12,9 % i 15 min
35 g simcoe 12,9 % i 10 min
43 g cascade 6,7 % i 5 min
45 g chinook ved kokeslutt
Tørrhumles med 55 g chinook i 10 dager, antageligvis over to tilsetninger.
Gjær:
White labs wlp001, 1 liter starter
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med syv liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.054
FG(e): 1.013
IBU: 52
EBC: 47
Etter brygging: Endte opp på 21 liter, OG 1.046. Ganske dårlig, usikker på hva dette skyldes. Jeg stoppet pumpen og rørte, jeg knuste hveten veldig fint, to ganger gjennom kvernen. Nuvel, jeg skal overleve. Masse krystallmalt og hvetemalt bør bidra med en del kropp.
13.12.15: Økt temperaturen til 20°C.
16.12.15: Satt i romtemperatur. Tilsatt 25 g chinook tørrhumle.
21.12.15: Tilsatt 20 g chinook tørrhumle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar