Garm Bordøl
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
2 kg pilsmalt
0,5 lys münchnermalt 15 EBC
0,5 rugmalt 8 EBC
Humle:
10g magnum 12,9 % i 60 min
30g tettnanger 2,2 % i 15 min
30g tettnanger 2,2 % ved kokeslutt
Gjær:
White Labs wlp568 begian saison blend
Innmesk: 52°C. 62°C i 40 min og 72°C i 15 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med fire liter vann.
Koketid: 90 min
OG(e): 1.031
FG(e): 1.008
IBU: 21
EBC: 7
Starter gjæring ved 20°C og øker gradvis til 28-30°C over 4-5 dager og holder den der i noen dager.
Koketid: 90 min
OG(e): 1.031
FG(e): 1.008
IBU: 21
EBC: 7
Starter gjæring ved 20°C og øker gradvis til 28-30°C over 4-5 dager og holder den der i noen dager.
Notater:
Etter brygging: Endte opp med 21 liter med OG 1.034. Gjærstarteren ble startet samtidig med bryggingen, og med en kort bryggedag hadde ikke gjæren rukket å komme i gang enda. Jeg tilsatte hele startermengden og håper gjæren er i god form og klar for min lille vørter
22.2.15: Gradvis økt temperaturen. Er nå oppe i 23°C.
28.2.15: Oppe i 30°C. SG 1.008. Perfekt!
1.3.15: Satt i romtemperatur.
7.3.15: Tappet på fat. FG 1.007, 3,4 % abv. Ingen smaksbombe, men tror denne blir fin når den har fått kullsyre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar