I denne oppskriften er det ingen humle i før etter koking. Masse humle tilsettes i det kokingen er ferdig, og får ligge og trekke i 20 minutter før kjølingen starter. Dette gir litt bitterhet og masse smak og aroma.
Siden dette ble et spontanbrygg, måtte jeg bruke tørrgjær. For denne type øl er det selvsagt helt uproblematisk. Verre er det at jeg klarte å miste posen i gulvet etter å ha åpnet den. Halvparten av gjæren endte på gulvet. Doh!!! Jeg hadde to gjørposer i kjøleskapet, men de gikk ut for et år siden. Jeg rehydrerte likevel en av disse sammen med restene av den mistet i gulvet, og håper på det beste.
Garm Over There Pale Ale
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg Pale ale malt
1 kg münchnermalt, 15 EBC
Humle:
60 g cascade 7 % whirlpool i 20 min
60 g centennial 10,2 % whirlpool i 20 min
Gjær:
Safale US-05, rehydrert i kokt, avkjølt vann i 30min.
Innmesk: 52°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med syv liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.052
FG(e): 1.012
IBU: 36
EBC: 11
Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Notater:
Koketid: 75 min
OG(e): 1.052
FG(e): 1.012
IBU: 36
EBC: 11
Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Notater:
Etter brygging: Endte på 23 liter, OG 1.054.
7.2.15: Økt temperaturen til 19°C.
8.2.15: Satt inn i romtemperatur, ca 19°C.
18.2.15: Tappet på fat. FG 1.015, 5,1 % abv.
18.2.15: Tappet på fat. FG 1.015, 5,1 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar